Rotorua
Door: kyll
14 Maart 2012 | Nieuw Zeeland, Auckland
Het is weer eens tijd om iets op mijn site te plaatsen! Ik krijg trouwens van veel mensen te horen dat ze het allemaal leuk voor me vinden dat ik het hier zo goed naar mijn zin heb, maar dat ze zich afvragen of ik ook iets voor school doe.. want ja, dat is tenslotte de reden waarom ik Down Under ben gegaan!
Dus nu even voor AL deze mensen in het kort;
- stage is leuk
- stage gaat goed
Oke, een beetje uitgebreider dan maar;
Doordeweeks loop ik stage. Het bedrijf waar ik stage loop heet Printbox, hier loop ik stage samen met Renee, een andere Nederlandse jongen. Hij heeft een tijdje geleden een auto gekocht en zo kan ik dus mooi iedere dag meeliften! Het is een erg leuk stagebedrijf waar ik mijn plekje al aardig gevonden heb. Mijn dag vul ik met het beantwoorden van de telefoon en het helpen van klanten. Verder heb ik nog leuke collega’s waar ik het goed mee kan vinden. En dat is wel weer genoeg over mijn stage! Als je meer wil weten moet je maar even een mailtje sturen ;) !
Dat was dat! nu weer verder met de belangrijke zaken!
Mijn 4e weekend hier in Auckland was het minste tot nu toe.. ik lag namelijk uitgeschakeld met een migraine in bed. Maar gelukkig had ik hier maar een dagje last van! Dit weekend ben ik samen met Axel een auto gaan kopen, ik natuurlijk niet! Hij had een auto nodig en twee mensen zien natuurlijk meer dan een! Niet dat ik verstand heb van auto’s, wat misschien wel handig was geweest, maar zo was ik er toch maar weer mooi een dagje op uit!
Het moment is gekomen.. na 4 weken heb ik toch maar eens een poging gewaagd om te koken. En jawel hoor! Het was heerlijk!! Het was niet veel bijzonders (spaghetti bologneise), maar het was wel lekker :)! Ik heb toch maar eens overwogen om zelf te gaan koken, doodeenvoudig om het feit dat dit toch ietsjes goedkoper is. Als ik buiten de deur eet ben ik gemiddeld 20 Dollar (13 Euro), kwijt. Als ik zelf de moeite doe om naar de supermarkt te gaan en vervolgens het fornuis open te draaien dan scheelt mij dat ongeveer 15 dollar per maaltijd. En ja ik heb het geld hard nodig hier! Met al dat uitgaan en die awesome weekend trips!
Weekendtrip Rotorua!!
Het was alweer tijd voor mijn volgende weekendtripje! En deze ging naar Rotorua, de hoogtepunten van dit weekend waren toch wel het white waterrafting en de luge ride.
De zaterdagmorgen begon vroeg.. erg vroeg! We moesten namelijk al om 8uur bij de bus zijn, ja dit is erg vroeg voor mij op zaterdag. En ik weet nog steeds niet waarom ik mijn bed niet uit kon. Het was misschien dit vroege tijdstip, of juist het late tijdstip van de vorige avond. De avond ervoor had ik namelijk iets en dit werd wat later dan de planning was..
Ik had 20min om te douche, eten en mijn tas te pakken. Dit was aan de vrij krappe kant ja.. Maar ik kan met trots vermelden dat ik door de jaren heen al aardig wat ervaring heb opgedaan met dit soort situaties. (thuis; ontbijten en naar de bushalte in 3min). Een wijs man vertelde mij ooit (John Biemans); ‘’haast je wanneer je tijd hebt, dan heb je tijd wanneer je haast hebt’’. Misschien dat ik hier een keer iets mee moet doen ofzo..
Maar om er niet langer omheen te draaien, we gingen raften! Voordat we er waren gingen we eerst even naar ons hostel om in te checken en vervolgens een duik te nemen in het zwembad (zie foto’s). En toen was het eindelijk zo ver! RAFTEN, hier heb ik al een tijd naar uitgekeken! En tot mijn grote ‘geluk’ zat ik alleen maar met ‘grote’ jongens in een boot wat ongeveer een garantie to zinken geeft. We kregen eerst wat instructies en toen kon het feest beginnen! Er waren aardig wat kleine watervalletjes tussen en tot mijn verbazing ging dit allemaal goed! Dus we gingen verder de rivier af met het idee dat we het vandaag droog zouden houden. Helaas, er zat ook een watervalletje bij van 7 meter (het was meer een vrije val). Ik zeg wel helaas, maar eigenlijk dacht ik; HELL YEAH! Wij waren het eerste bootje dat deze sprong in het diepe ging maken. En jawel hoor! Het ging helemaal fout, wat het eigenlijk alleen maar beter maakte! De boot raakte eerst met zijn voorkant het water en ging toen onderwater om vervolgens mooi iedereen te pletten als in een taco en tenslotte te kapseizen. Iedereen vloog uit de boot.. en ik werd vervolgens onderwater gehouden door onze reisleider (+/- 100kg) ‘perongelijk’, so far so good. Toen ik die eindelijk van mijn rug had gejaagd bleek ik vast te zitten onder de boot.. Dus ik besloot om het op een zwemmen te zetten met de stroming mee, geen succes want de boot dreef ook af en ik kon nog steeds geen lucht happen. Dit ware enkele benauwde momentjes voor mij.. Vast onder een boot in een vrij hard stromende rivier, leuk is anders.. Leuk werd het pas op het moment toen ik weer met mijn kopje boven water kwam en me realiseerde dat ik het overleefd had! Tot zover het raften.
Na het raften zijn we terug gegaan naar ons hostel, hier hebben we nog even lekker gezwommen en later gebarbecued. We hebben het ’s avonds ook nog eens flink op een drinken gezet, met andere woorden; een vrij normale zaterdagavond.
Ik weet niet meer precies hoe ik in bed ben gekomen maar ik werd er de volgende ochtend in ieder geval wel wakker haha. Na ’t ontbijtje zijn we naar een dropje hier in de buurt gegaan. Waar de ‘echte’ Maori stammen nog leven, de naam van het dorpje was; Tewhakarewarewatangaoteopetauaawahiao. Ja begin maar alvast met oefen, dan zijn jullie waarschijnlijk halverwege tegen de tijd dat ik thuis ben. En voor de mensen die het niet geloven; kijk even bij mijn foto’s, hier heb ik een foto van het naambordje. Na hier wat rondgelopen te hebben en genoten te hebben van de heerlijk geur, ’t rook er naar vulkanische activiteit ofwel poep, zijn we verder gegaan naar mijn persoonlijke 2e hoogtepunt van dit weekend. De Luge ride, een Luge is een soort van rodelkarretje waarmee je een berg af racet. Ja echt iets voor kleine kinderen, perfect voor mij dus xD! Het was leuk omdat het erg hard ging en ik ook nog een beetje kon racen tegen de andere jongens hier. Ja alleen de jonges, de meiden waren een beetje een gevaar op de weg, niet anders dan thuis dus (haha). Na compleet uitgeteld te zijn van dit zware weekend ben ik in de bus gaan zitten en heb ik geslapen tot we in Auckland waren (zo’n 4 uur). Al met al, Het was weer een zeer mooi en geslaagd weekend!!
Maandag
Maandag was mijn zwaarste dag tot nu toe. Het was erg rustig op kantoor en ik was nog steeds een beetje brak van het weekend. Erg vermoeiend dus... (om wakker te blijven). Op tijd naar bed? Nee! Natuurlijk niet. Ik ben maar een keer hier dus moet ik het maximale uit mijn dag halen. Ik ben samen met Willem gaan eten bij twee franse meisjes op de Northcote. Dit was erg gezellig! Baal er nu wel een beetje van dat ik niet beter heb opgelet tijdens Frans op school.. Het was in ieder geval zo gezellig dat we onze laatste bus hebben gemist.. Toen heb ik maar ’n taxi gebeld. Dit had ik beter niet kunnen doen, die was namelijk vrij prijzig. Het zou ongeveer $25.- zijn, helaas. Toen de teller op $30.- sprong zijn we uitgestapt. Nog iets wat we beter niet hadden kunnen doen. We stapten namelijk uit op Karangahapa Road, beter bekend als de gettobuurt van Auckland. Ik wist serieus niet dat er zoveel hangjongeren, drugsverslaafden en prostituees hier rondzwerven. Het was al 00.30 dus al dat volk was net wakker ofzo. Was niet heel gezellig om hier over straat te lopen. Maar uiteindelijk ben ik toch veilig in mijn bedje beland.
Foto’s; https://plus.google.com/photos/106456826353212139459/albums
Dus nu even voor AL deze mensen in het kort;
- stage is leuk
- stage gaat goed
Oke, een beetje uitgebreider dan maar;
Dat was dat! nu weer verder met de belangrijke zaken!
Weekendtrip Rotorua!!
Maandag
Foto’s; https://plus.google.com/photos/106456826353212139459/albums
14 Maart 2012 - 21:15
Kelsey:
He kleine!
Wat een verhaal weer. Ik dacht eerst ik ga eens niet weer als eerste reageren maar nu ik vanavond thuis kwam en zag dat nog niemand had gereageerd (schandalig mensen), besloot ik dit toch maar eens te gaan doen.
De foto's van het raften zien er erg heftig uit zeg! Haha pap kon zijn ogen niet geloven toen we de foto's van morgen zaten te bekijken. Ik weet zeker dat je heel stiekem wel doodsangsten hebt uitgestaan en dat je misschien wel een beetje in je broek hebt geplast al heb jij geluk dat dat met al dat water niet te zien is ;) haha. Nee wel gaaf hoor, maar spannend lijkt me!
Je moet toch eens laten zien hoe die mensen daar dansen haha. Want dat had je geleerd toch? Mag je wel even een show geven over een paar weken haha.
Fijn dat je eindelijk gekookt hebt! Ik was al bang dat ik voortaan de dunste thuis zou zijn (haha) was het maar. Dream on Kelsey, dream on... Maar fijn dat ik geen dikkerd terug krijg!
Zag op facebook ook dat je een stuk bent geweest rennen? 10 kilometer toch? Dat is ver genoeg! Dat houdt pap zeker niet bij haha.
Ik ben vandaag weer op stage geweest. Was weer een leuke dag maar ik ben er wel erg moe van! Het is hier nu 22.15 en voor mij toch wel bedtijd.. Morgen weer een dagje stage en sporten, vrijdag weer school en sporten, zaterdag werken en zondag weeeer stage. Waar is mijn leven gebleven?!
Keep up the good work and enjoooooyyy!
x -
15 Maart 2012 - 05:48
De Wijze Man:
Kyll!
Toch weer heel wat meegemaakt, net iets spannender dan hier in Nederland I guess. Foto's zien er echt tof uit, wil ik ook zeker een keer gaan doen!
En wat betreft die franse meisjes, ja, laat ik daar maar niks over zeggen xD
Keep up the good work en enjoy!
Greets, de wijze man (goed geluisterd btw) -
15 Maart 2012 - 11:47
Herline:
Kelsey heeft helemaal gelijk. Schandalig !!!!!!!!!!!!!
Trouwens wel een hele goede, dat van dat in zijn broek plassen. Ze zeggen ook wel eens: "Ik heb 7 kleuren .... gescheten", maar dat laat wel behoorlijk wat sporen na, haha...
Ik vind het er allemaal gevaarlijk uitzien dat raften en ben blij dat je daar heelhuids vanaf bent gekomen. En dat van die achterbuurt, je moet het echt niet gekker maken !!!!
Ik heb weer erg genoten van je verhaal en de foto's.
Pas goed op jezelf en blijf genieten zoals je nu doet. Ik kijk uit naar je volgende verhaal en zal dan proberen sneller te reageren Kelsey !!!
Groetjes, Herline -
15 Maart 2012 - 19:38
Mam:
Hi Kyll , je hebt weer echt je best gedaan om ons mee te laten genieten van je avonturen ! Ook geweldig die reactie's die je krijgt, het zal vast en zeker straks n mooi boek worden van alles wat je meemaakt in het verre N-Z.
Je stage daar heb je het echt naar je zin dat weten we, dat je er niet zo veel over schrijft, komt waarschijnlijk dat je ook nog zoveel mee maakt in je vrije tijd !
Het doet me ook goed om te horen dat je toch beter voor je zelf aan t zorgen bent. Koken voor je zelf en de nodige stukken fruit op n dag, krijg je gelukkig ook gezonde kost binnen !!
Je weekend trip naar Rotorua was zo te lezen en te zien op de foto's ook n hele uitdaging, als ik je zo van die waterval af zie glijden. Ik doe het je echt niet na, maar ja je weet ik ben zo'n zwemmer die altijd haar haren droog houd !! haha. Ik was vandaag bij Harrie, en Mientje was er ook ze zei op de foto waar de boot op gekanteld is daar staat Kyll niet op, "zit hij nog onder de boot" ? Nee zei ik kijk maar eens heel goed naar het oranje stipje achter de takken, daar zit hij achter. Ze ging vanavond opnieuw eens goed naar de foto kijken.
En dat maandag n zware dag voor je was, dat snap ik wel na zo'n weekend !! Waar je sávonds nog naar toe ging, dat wist ik niet, maar goed ook als ik dat zo lees. Had er vast niet van geslapen ! Maarja je bent gelukkig heelhuids thuis gekomen, en hou je daar de volgende keer misschien rekening mee !
Maar alle gekheid op n stokje, PAS GOED OP JEZELF !
X -
16 Maart 2012 - 18:44
Pap:
He Kyll,
hebben wij een wijze man op Budschop wonen,kan hij het volgende jaar mee doen aan de levende Kerststal, een van de drie wijzen,ha,ha.
Je hebt weer van alles meegemaakt lees ik maar zorg goed voor jezelf anders knal je straks nog een keertje om .Voor de tweede keer dus want dat Raften ging ook erg moeilijk want er is niemand droog gebleven zag ik. Ze hebben je gelukkig terug gevonden,dit is wel erg heftig he.Zo te lezen kom je tijd tekort maar dat is beter dan geld tekort hebben. Ja, en dat noemen jullie stage. Volgens mij heb je de stageplaats nodig om uit te rusten,maar ja, ik zou dat ook doen.En Kalekakken Road of hoe heet dat,gettobuurt, is ook zo'n plek waar je niet teveel moet komen denk ik. Maar ja als het geld op is kunnen ze dat al niet meer van je stelen.Maar alle gekheid op een stokje,geniet er van en zorg goed voor jezelf. Zie wel op Skype hoe moe je bent ,als je dan maar niet in slaap valt want dan hou ik je wakker.
Groetjes Kerel en tot snel. -
17 Maart 2012 - 10:00
Joyce:
Haa!
Je hebt weer vanalles meegemaakt zeg! Dat is wel beter als hier, al was het weer afgelopen dagen iets beter maarja dat is ook weer voorbij ;)
Wel vet allemaal! en de foto's zien er ook echt gaaf uit!
Geniet er nog van!
Joyce -
17 Maart 2012 - 12:07
Ton En Tonny:
Ho Kyll, sorry dat we wat laat zijn met reageren op je spannende avonturen. Het lijkt wel een spannend jongensboek. Leuk geschreven. Ome Ton en ik hebben de griep gehad en daarom gewacht met schrijven, we wilden je niet aansteken(hi,hi).Je wordt nog eens een echte lefgozer,of was je dat al en wij het niet in de gaten hadden. Een dikke knuffel ton en tonny. -
18 Maart 2012 - 08:15
Dokan En Sabir:
He Kyll ,wij hebben je foto's gezien wat gaaf zeg. Wij willen ook graag een keertje raften.Mis je Nederland een beetje ,ik denk het van niet he?John moet dit ook maar voor ons gaan regelen,ha ha. Groetjes en nog heel veel plezier.We blijven je volgen.
Sabir en Dokan.
18 Maart 2012 - 11:17
Lean Wil En Kids:
Hallo Kyll
We hebben vanmorgen je spannende verhalen gelezen,en de fotos gekeken,want je pap was toen hier.Die ene foto sprong er echt wel uit(raften) dat jij achter die tak zat.Maar we zien wel dat je geen last hebt van watervrees.We zien en lezen wel dat je het naar je zin hebt daar .Kyll sucses met je stage en geniet ervan,want voor je het weet is het weer om .
18 Maart 2012 - 16:21
Mientje En Jan.:
Hallo Kyll,
We lazen op de jouw website het uitgebreide verslag van 14 maart j.l.en de daarbij behorende foto,s .
Over de bezigheden op de stageplaats
die kennelijk voor jou vooralsnog geen noemenswaardige moeilijkheden opleveren .Anders had je daar vast iets over gemeld. En verder,-dat is ook interssant-jouw vrijetijdsinvulling met vrienden .Tot voor kort hadden
wij nog nooit van de uitdrukkig,,raften"gehoord en al helemaal geen foto,s ervan gezien .Nu vergeten we het nooit meer!.Niets voor ons , en .....dunkt ons niet meer voor herhaling vatbaar gezien de onvoorspelbare hobbels die ermee gepaard kunnen gaan . Dat je verder ,n heel leerzame stage tegemoet mag gaan , groeten van Mientje en jan . -
19 Maart 2012 - 07:57
Roel:
Ey Kyll!
Ik lees dat je het heel erg naar je zin hebt daar.
Ik dacht ook ff van; is Kyll daar eigenlijk wel stage aan het lopen? Maar natuurlijk zijn de weekend tripjes en het stappen veel intressanter als stage haha.
Ik zag je foto's op Facebook, het zag er gezellig uit daar met St. Patricksday.
Dat raften lijkt me ook super vet om te doen!
Ik zou zeggen nog heel veel plezier en op naar je volgende verhaal;)
Roel -
21 Maart 2012 - 07:42
Michelle:
Hee Kyll!
Wat leuk om te lezen allemaal! Echt super leuke foto's en ik ben echt jaloers!!
Heel veel plezier nog!
Michelle -
21 Maart 2012 - 13:51
John Lans:
Heey Kyll,
Je weet toch wel wat JE T'AIME betekent.
Man daar heb je geen franse les voor nodig.
Maar goed dan weet je dat voor de volgende keer!
Veel plezier nog!!!!!!!!!!!!! -
24 Maart 2012 - 17:13
De Lansjes:
Ha kyll, inmiddels is het alweer weekend. Ben benieuwd waar je uithangt en wat voor verhaal er maandagavond weer geschreven word!
Ik laat de kids niet meelezen want dat brengt ze op verkeerde ideeën. (ha ha, die brave zieltjes hebben van mij de juiste brave genen meegekregen!
Geniet ervan, pas een beetje op en vergeet niet dat koken altijd nog kan!!!! af n toe 10 km rennen en de lekkere (fastfood) maaltijd ben je weer kwijt!
ps john begon gisteravond in bed plotseling frans te praten, na het lezen van je stukje begrijp ik het! -
25 Maart 2012 - 08:48
Will &Miek:
Hi Kyll
Ik hoop dat je goed thuis bent gekomen maar ik denk van wel anders hadden we wel wat gehoord.We vonden 't heel leuk dat je ons bezocht had,maar de tijd is altijd te kort als je vanalles te vertellen hebt,nietwaar?We horen wel weer 'ns van je spoedig als je ouders &je zus overkomen.Tot dan
Groetjes Miek & Will
30 Maart 2012 - 09:20
Jet Van Horik:
Nou Kyll, we zijn jaloers op je, hoewel ik 's nachts niet graag door zo'n gettobuurt zou lopen. Gelukkig is alles goed gegaan.
De foto's zijn prachtig, echt super!
Geniet van alles wat je meemaakt, dit nemen ze je nooit meer af.
Groetjes en veel plezier,
Mario, Jet, Tom en Natalie, Koen en Danique, Myrthe, Juul -
31 Maart 2012 - 14:27
Frans Willems :
He Kyll,ik heb je foto's gezien ,wat vet zeg.Mooie natuur,lekker weertje zeker.Ik zou ook wel eens met de boot de waterval afwillen. Heel veel plezier verder.
Groetjes Frans (zit bij John in de groep)